НАД СИТЕ ОЧЕКУВАЊА

Запознајте го вашиот сојузник

Новата Nissan Micra соработуваше со уметници, музичари, телевизиски водители ширум светот за да дизајнира серија забавни проекти кои ќе ви го одземат здивoт и ќе ги нагласат неговите најважни карактеристики.

uvodna

Запознајте ги оргиналните соработници

НОВАТА NISSAN MICRA & ТЕХНОЛОГИЈА

Новата Nissan Micrа ја карактеризира технологија која може да ви помогне да  ве извлече неволја. Погледнете што ја прави новата технологија на Micrа совршена за секоја авантура во нашите три филмови за интелигентна мобилност.

nestašluci, slika
Запознај го твојот сојузник
Запознај го твојот сојузник
Кралеви на патот
Кралеви на патот
Пресметка во квартот
Пресметка во квартот
Средба за победи
Средба за победи

Запознајте ги главните ликови

Ликовите во филмот за новата Nissan Micrа се исти како и автомобилот: тие секогаш бараат начини да влезат во неволја ...

Нашите бестрашни двојни ѕвезди се нашиот филм. Тие секогаш се далеку. Кога се заедно може да очекувате проблеми. Најдобар вид на неволја.

Нашите куглачи не го прават тоа за слава. Тие само сакаат да ги научат на лекција професионалците кои преозбилно ја сфаќаат играта.

Треба да бидете прилично моќни за да победите на теренот. Но нешто ѝ даде на нашата девојка поголема самодоверба за да се соочи со хаосот ...

Можеби сте вистински ѕвер кога станува збор за трчање во топлина. Но, тоа не значи дека ќе го надминете нашиот лик во трката среде ништо. Таа има ас во ракавот, или подобро кажано, во торбата ...

Запознајте ги дизајнерите

NISSAN MICRA & ФАБРИКА

Во соработка со нашите обожаватели на Фејсбук и протагонистите на единствената серија за трговци на автомобили, создадовме забавен и интерактивен начин да покажеме безброј можности за персонализирање на новата Nissan Micrа.

tvornica slider
 
tvornica slider
 
tvornica slider
 
tvornica slider
 
Micra дизајнирана на социјалните мрежи

Дали има подобар начин да ја покажеме неверојатно богатата понуда за персонализација на новата Nissan Micra од тоа да ги поканиме нашите Фејсбук фанови да ја дизајнираат сопствената Micrа? Од нашата фабрика во Франција, ги емитувавме видеата на Фејсбук во живо презентирани од актерите од ТВ шоуто Дилери на автомобили и ги повикавме фановите да гласаат за нивната омилена боја на каросерија и внатрешност и детали за персонализирација на надворешноста. Резултатот? Micrа која ја персонализираа луѓето.

Фабрика

Пријдете зад нашиот современ погон за персонализација. Погледнете како е искреирана новата Nissan Micra.

Запознајте го генијалниот уметник

Новата Nissan Micra & Stephen Wiltshire

Изгледот на новата Nissan Micra          се чини вообичаен, но дали е доволно впечатлив да го запаметите за само 60 секунди? Уметникот Stephan Wiltshire го направи токму тоа во филмот Drawn at First Sight, го нацрта автомобилот по сопствено паметење во виртуелна стварност со употребување на  Google Tilt Brush алатка која порано не ја употребувал.

Запознајте го преубавиот цртеж на Stephen во 3D, создаден во виртуелната сегашност со употребување на Google Tilt Brush, може тука да го погледате. Ротирајте ја новата Nissan Micra на екранот и видете го неговото уметничко дело од сите агли.

Stephen Wiltghire е уметник познат во светот по својата дарба да создава детални цртежи по паметење.

Подготвен за единствен предизвик: Steрhen во виртуелната сегашност ја црташе Nissan Micra по сопствено паметење за само 60 секунди.

Изгледот на новата Nissan Micra откако ја нацртал по паметење со  Google Tilt Brush алатка. Оваа техника на уметниците им овозможува 3D проекција со помош на наочари за виртуелна сегашност.

Оваа техника на уметниците им овозможува 3D проекција со помош на наочари за виртуелна сегашност.

Stephen може да се пофали со неверојатна способност да ги запамти и најситните детали на Nissan Micra и да ги оживее во своите цртежи создадени во виртуелен свет.

ИНСПИРАТИВЕН ДИЗАЈН

Новата Nissan Micra & Fubiz

Дизајнот и главните белези на новата Nissan Micra се инспирација на многу  уметници за создавање единствени уметнички дела кои се претставени на web страницата Fubiza.

Потполно новата Nissan Micra нацртана во еден потег; Differantly ©

Модерно уметничко графичко дело од Peeta ©

Шарени илустрации;  David Doran©

Креативни и забавни слики на автомобили; Anna Devis и  Daniel Rueda

Спортско патување; Nicilas Simoes

PLAY IT YOUR WAY

Новата Nissan Micra на неделниот саем за дизајн во Загреб

На саемот за дизајн во Загреб од 9ти до 14ти мај,  Nissan на публиката за прв пат ја представи новата  Micra. Во соработка со HTC преку наградна игра #PlayitYourWay на посетителите им беше овозможено да дизајнираат своја Nissan Micra со помош на иновативниот систем за виртуелна реалност HTC ViveTM и апликацијата  Tilt Brush by Google.

Со поврзани две VR кациги и два контролори од системот HTC ViveTM, овозможено е тродимензионална персонализација на новата Nissan Micra, со користење на невобичаени материјали како: оган, снег и sвезди.