Uvodna

ИНДИВИДУАЛНО УЖИВАЊЕ ВО МУЗИКА

АУДИОСИСТЕМ BOSE PERSONAL

Со шест звучници од кои два вградени во наслонот за глава кај возачот, ексклузивниот аудиосистем Bose овозможува персонализирано слушање музика на возачкото седиште; ексклузивно во новата Micra. Тој звук од 360° со висока резолуција е најдобар партнер за љубителите на добар звук.

ПРЕТСТАВА ВО ПРЕДНИОТ ДЕЛ
ПРЕТСТАВА ВО ПРЕДНИОТ ДЕЛ

Сами сте во автомобилот? Одберете музика која одговара на вашето моментално расположение со помош на иновативниот систем кој овозможува да го доживеете звукот.

ПОВЕЌЕ ЗВУК ВО СИТЕ НАСОКИ
ПОВЕЌЕ ЗВУК ВО СИТЕ НАСОКИ

Побогато доживување на музиката за време на возењето.

ПРЕТОПЕТЕ СЕ ВО ЗВУКОТ
ПРЕТОПЕТЕ СЕ ВО ЗВУКОТ

Одберете најдобро.  Уживајте во 360° звук: богат звук од сите страни.

ОСТАНЕТЕ ПОВРЗАНИ

NISSAN DISPLAY AUDIO СО ФУНКЦИЈА CARPLAY

Apple Carplay, достапен со системот Nissan Connect. Display Audio со 7-инчен екран чуствителен на допир дава паметен и сигурен начин за користење на вашиот iPhonе. Приклучете го и ќе имате навигација до дестинацијата, повици, праќање и примање пораки како и пристап до посакуваните песни, а при тоа да не го тргнете погледот од патот.

*Поврзување со системот CarPlay е можно само со USB кабел. CarPlay функцијата во друштво со Apple Inc. може да не е поддржана на вашата локација. Проверете поврзаност на www.apple.com. Траење на бесплатниот пакет Nissan Connect e две години. Nissan Conect не е достапен на македонски јазик.

carplay slider
БИДЕТЕ НА ВИСТИНСКИОТ ПАТ

Искористете ја услугата Apple Maps и стигнете на дестинацијата. Со јасни навигациски упатства во вистинско време и корисни информации ќе заштедите време и ќе дознаете многу повеќе.

carplay slider
ТЕЛЕФОНИРАЈТЕ

Активирајте го телефонот на екранот од вашата Micra и побарајте ги своите контакти, повици и говорни пораки. Ништо поедноставно.

carplay slider
ПРАТЕТЕ ПОРАКА

Активирајте Siri на тастер за гласовни команди на управувачот и едноставно и сигурно комуницирајте.

carplay slider
ПРЕПУШТЕТЕ СЕ НА МУЗИКА

На дофат ви е целата музика - а може да му кажете на Siri што сакате да слушате. Одберете нешто од својата музичка колекција или некои забавни содржини со помош на вашите омилени апликации.

УЖИВАЈТЕ ВО ВОЗЕЊЕТО

МУЛТИМЕДИЈАЛЕН СИСТЕМ ВО НОВАТА NISSAN MICRA

Слушајте музика и одберете дестинација.  Преку 7-инчниот екран на допир, потполната интеграција со паметни телефони и Nissan навигацискиот систем на новата генерација, секојдневното возење ќе ви биде пријатно искуство.

Connect photo

САМОУВЕРЕНОСТ

ИНТЕЛИГЕНТНА NISSAN МОБИЛНОСТ

Како да имате трето око и шесто сетило, Nissan интелигентната мобилност ви дава самодоверба на патот. Помага да го гледате вашиот автомобил и околината, предвидува непредвидени ситуации со што ќе се заштитите себеси и патниците.

Mobilnost photo
mobilnost slider
Интегриран систем за предупредување и корекција при излегување од сообраќајна лента

Задржете го правецот! Овој систем со визуелен и звучен сигнал ќе ве предупреди или ќе ви помогне со исправување на управувачот и лесно кочење за да се вратите на лентата доколку несакајки сте ја напуштиле.

mobilnost slider
Интелигентен состав за ненедејно кочење

Тој напреден систем постојано го следи сообраќајот пред вас како и пешаците, па по потреба ќе ве предупреди и лесно или силно ќе прикочи доколку препознае опасност од удар.

mobilnost slider
ПРЕПОЗНАВАЊЕ СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ

Почитувајте ги ограчинувањата на брзина со автоматско препознавање на сообраќајни знаци и сите информации  за возењето.

mobilnost slider
Интелигентен надзор на мртов агол

Системот постојано следи што се случува околу вас и ќе ве прдупреди доколку има возило во мртов агол од двете страни на возилото.

mobilnost slider
Препознава подвижни предмети кога возите наназад.

Внимание! Веднаш ќе следи предупредување доколку некој или нешто ненадејно се движи зад возилото.

mobilnost slider
Интелигентно управување со долги светла

Гледајте подобро ноќе. Системот вклучува долги светла штом забележи дека ви се потребни и привремено ги оборува доколку забележи возило од спротивна насока.

ДУРИ И ПАРКИРАЊЕТО Е ЗАДОВОЛСТВО

Интелигентен Around-Viev Monitor 360°

Интелигентниот Around View Monitor во новата Nissan Micra е единствениот систем во класата кој со четири камери за паркирање и управување со мала брзина го прави возењето како детска игра. Системот oвозможува поглед на автомобилот од птичја перспектива и на поделениот екран овозможува поглед одблиску на предни, задни и странични страни на автомобилот.

AVM 360 photo

СЕ Е ПОД КОНТРОЛА

Кога возите напред, на екранот од птичја перспектива ќе имате претстава уште колку место имате за движење. (2)ЧУВАЈТЕ ГИ ТРКАЛАТА

Кога возите напред или назад, вклучете ги камерите за странична проценка на далечината на тротоарот. (1) (3)СВЕСЕН ЗА ОКОЛИНАТА

Кога возите наназад, екранот прикажува сè што е непосредно зад вас, а погледот одозгора дава преглед на целата околина. (4)

НАПРЕДЕН NISЅAN DRIVE ASSIST ЕКРАН

Drive assist photo

Креиран така да непречено може да се опуштите и возите. Напредниот Drive Assist во новата Micra на 5-инчниот TFT екран со голема резолуција ви ги дава сите потребни информации. Во вистинско време дава информации како потрошувачка на гориво, упатства за навигација, предупредување за помош при возење, музика и комуникации. Сè ви е достапно на прв поглед на самата инструмент табла

ОЛАДЕТЕ ЈА ГЛАВАТА
ОЛАДЕТЕ ЈА ГЛАВАТА

Автоматскиот клима уред во новата Micra ја прилагодува температурата и со ладна глава може да уживате во возењето.

ВЛЕЗ  ВО АВТОМОБИЛОТ БЕЗ КЛУЧ
ВЛЕЗ ВО АВТОМОБИЛОТ БЕЗ КЛУЧ

Отклучете ја и заклучете ја новата Micra  без да го вадите од џеб или торба интелигентниот клуч.

ЗГОЛЕМЕТЕ ГО СВОЈОТ КАПАЦИТЕТ

ШКАФЧИЊА ЗА СКЛАДИРАЊЕ ВО НОВАТА MICRA

Потполно новата  Nissan Micra е исклучително пространа. Со паметно осмислените места за складирање и големиот багажник од 300 L сами одредете ја границата.

Prostornost photo
ТРОСТРАНО РЕШЕНИЕ

Потполно новата  Nissan Micra е исклучително пространа. Со паметно осмисленита места за оскладирање и големиот багажник од 300 L сами одредете ја границата.

ДАЛИ СТЕ ЗА ЧАЈ ?
ДАЛИ СТЕ ЗА ЧАЈ ?

Може да организирате вистинска чајанка со многубројните држачи за чаши на средишната конзола. Многу практично.

СÈ НА ЕДНО МЕСТО
СÈ НА ЕДНО МЕСТО

Сите свои ливчиња, полначи и други лични предмети може да ги ставите на едно место. Во големата ладица за ракавици од 10 литри може да ставите дури и шише од две литри!

ПАМЕТНА ИДЕА
ПАМЕТНА ИДЕА

Својот мобилен телефон може да го ставите во посебен држач за телефони. Тој е опремен со USB приклучок, 12 V  електричен приклучок и амбиентелно осветлување: бидејќи деталите се важни.

**Nissan Conect не е достапен на македонски јазик. Ги поддржува следните јазици: англиски, француски, германски, италијански, шпански, холандски, португалски, турски, руски, украински, дански, шведски, фински, полски, словачки, чешки, унгарски и грчки. Проверете ги правните обврски и заштитете си ја приватноста.