NISSAN X-TRAIL

ПЕРФОРМАНСИ

NISSAN X-TRAIL

ПЕРФОРМАНСИ

АВАНТУРА НА ПОВИСОКО НИВО

НАПРЕДЕН МОТОР

Сакате да уживате во возењето на пространиот SUV со мала потрошувачка на гориво? X-Trail тоа ви го овозможува со аеродинамична каросерија и скоро безстепен менувач X-Tronic.

snaga slika
ЕДНОСТАВНА ЗАШТЕДА НА ГОРИВО
менувач X-TRONIC

Со одстранување на фиксните преносни степени кај безстепениот електричен менувач CVT се добива постојано зголемување на силата, како и еколошки начин на работа.

УЖИВАЈТЕ ВО АКЦИЈА
Рачен менувач

Шестостепениот рачен менувач дава сила кога ви е најпотребно. Триконусните синхрони овозможуваат брзо и прецизно менување на преносните степени, а малото намалување на вртежите на моторот гарантира моментална реакција.

1.6 Бензин
MOTOP

МОЌ

(KS)

БРОЈ НА ВРТЕЖИ

(NM)

CO2

(G/KM)

КОМБИНИРАНА ПОТРОШУВАЧКА

(L/100 KM)

0-100

KM/H

1,6 Dig-T Бензин 2WD MT 163 240 145 (149 со 18/19") 6.2 (6.4 со 18/19") 9.7 s

 

1.6 дизел
MOTOP

МОЌ

(KS)

БРОЈ НА ВРТЕЖИ

(NM)

CO2

(G/KM)

КОМБИНИРАНА ПОТРОШУВАЧКА

(L/100 KM)

0-100

KM/H

1,6 dCi Дизел 2WD MT 130 320 129 (133 со 18/19") 4.9 (5.1 со 18/19") 10.5 s
1,6 dCi Дизел  2WD CVT X-TRONIC 130 320 135 (139 со 18/19") 5.1 (5.3 со 18/19") 11.4 s
1,6 dCi Дизел  4WD MT 130 320 139 (143 со 18/19") 5.3 (5.4 со 18/19") 11.0 s

 

2.0 дизел
MOTOP

МОЌ

(KS)

БРОЈ НА ВРТЕЖИ

(NM)

CO2

(G/KM)

КОМБИНИРАНА ПОТРОШУВАЧКА

(L/100 KM)

0-100

KM/H

2,0 dCi Дизел 2WD CVT X-TRONIC 177 380 148 (152 со 18/19") 5.6 (5.8 со 18/19")  9.6 s
2,0 dCi Дизел 4WD MT 177 380 149 (153 со 18/19") 5.6 (5.8 со 18/19") 9.4 s
2,0 dCi Дизел 4WD CVT X-TRONIC 177 380 158 (162 со 18/19") 6 (6.1 со 18/19") 10.0 s

 

ВЕДНАШ СЕ ПРИЛАГОДУВА НА ВРЕМЕНСКИТЕ УСЛОВИ

ИНТУИТИВЕН ПОГОН НА ЧЕТИРИ ТРКАЛА

X-Trail може 30 пати побрзо од трепкање на окото да се прилагоди на условите на патот. По дожд и снег, системот автоматски ја распределува силата на тркалата на кои тоа им е потребно.

ПАМЕТНА СИЛА

Системот  All-Mode 4x4  во X-Trail е подготвен како на патот така и надвор од него. За секојдневно и практично возење може да одберете постојан погон на две тркала. Начинот на работа Auto постојано ги следи условите на патот и ја распределува силата на предните или задни тркала.

4WD slika