НАЈДОБРИ СЕДИШТА ЗА НАЈДОБАР КОНЦЕРТ

АУДИОСИСТЕМ BOSE

Богато доживување на звукот на предните и задните седишта: девет врвни звучници со широк и прецизен звук во автомобилот, посебно прилагоден за вас.

uvodna slika

ИНОВАЦИИ ПРЕД ВАШИТЕ ОЧИ

НАПРЕДЕН ЕКРАН НА NISSAN

Бидете самоуверени и спокојни, на 5-инчниот екран во боја ги имате сите потребни информации за возењето на едно мето.

ekran slika
НАВИГАЦИЈА ВО РЕАЛНО ВРЕМЕ
НАВИГАЦИЈА ВО РЕАЛНО ВРЕМЕ

До секоја дестинација ќе дојдете поедноставно со јасни и точни навигациски упатсва на инструментната табла, во висина на очите.

ПРИТИСОК ВО ГУМИТЕ
ПРИТИСОК ВО ГУМИТЕ

Системот ќе ве извести кога еден од пневматиците е празен и колкав е притисокот во нив.

BLUETOOTH АУДИОВРСКА
BLUETOOTH АУДИОВРСКА

Музиката од вашиот паметен телефон се прикажува на инструментната табла.

ПАТЕН КОМПЈУТЕР
ПАТЕН КОМПЈУТЕР

Проверете ги информациите за возењето и се што ве интересира: од брзина, количество и потрошувачка на гориво, ништо нема да ви недостасува.

ПРОСЕЧНА ПОТРОШУВАЧКА НА L/100КМ
ПРОСЕЧНА ПОТРОШУВАЧКА НА L/100КМ

Бидејќи системот ви ја дава моменталната потрошувачка на гориво, лесно ќе процените каква е состојбата со горивото.

КОМПАС
КОМПАС

Со компасот во видното поле, секогаш знете во која насока патувате.

БРОЈ НА ПОВИЦИ
БРОЈ НА ПОВИЦИ

Секогаш ќе знаете кој ве бара со вашиот интегриран телефон преку Bluetooth.

СИТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ
СИТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ

Со динамичниот систем за помош при возење во  Nissan , се ви е под контрола.

начин на возење
начин на возење

Проверете во кој начин на возење сте: Eco, Normal или Sport

ВАШИОТ СВЕТ НА ДЛАНКА

NISSANCONNECT

Новиот X-Trail ќе стане најдобар пријател на вашиот мобилен телефон со  NissanConnect навигација и мобилни апликации за вашата музика и социјалните мрежи.

connect slider
 
connect slider
 
connect slider
 
connect slider
 
connect slider
 

ПРАКТИЧНА ИНОВАЦИЈА

ПОЛЕСНО КОРИСТЕЊЕ НА БАГАЖНИКОТ СО КАПАК КОЈ СЕ ОТВОРА НА ДОПИР

Рацете ви се полни? Без грижа! Со клучот iKay во џеп доволно е со стапалото да поминете под средината на одбојникот и вратата на багажникот ќе се отвори за неколку секунди.

gepek slika
СИСТЕМ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ВО БАГАЖНИКОТ

Тој систем е единствен во класата и со него во миг може да го организирате багажниот простор во X-Trail со полици и разделници.

СКРИШНО МЕСТО
СКРИШНО МЕСТО

Обликувајте долг рамен под за големи предмети или скришно место за предмети кои  сакате да ги сокриете.

СПУШТЕН ПОД
СПУШТЕН ПОД

Спуштете го подот да отавите повисоки предмети.

ПРИЛАГОДЕН ПО МЕРКА

УДОБНОСТ И ПРАКТИЧНОСТ

ОДРЖУВАЊЕ НА ИДЕАЛНА ТЕМПЕРАТУРА
ОДРЖУВАЊЕ НА ИДЕАЛНА ТЕМПЕРАТУРА

Посебни команди за лева и десна страна овозможуваат возачот и совозачот да ја подесат температурата по сопствена желба.

НЕМА ПОВЕЌЕ " ТЕПАЧКА " ЗА СОВОЗАЧКОТО СЕДИШТЕ
НЕМА ПОВЕЌЕ " ТЕПАЧКА " ЗА СОВОЗАЧКОТО СЕДИШТЕ

Со сериските отвори за вентилација зад средната конзола и патниците во втор ред седишта може да го почувствуваат развигорот од клима уредот.

КОГА ВИ СТУДИ, НАЈВАЖНО Е ДА СЕ СТОПЛИТЕ!
КОГА ВИ СТУДИ, НАЈВАЖНО Е ДА СЕ СТОПЛИТЕ!

Луксуз и удобност со допир на копче. кКжен управувач со функција за греење во X-Trail достапен со доплата.