Nissan Intelligent Mobility

ЗАПОЗНАЈ ГО НОВИОТ ПАРТНЕР

ПОМОШ, СЕКОГАШ КОГА ВИ Е НАЈПОТРЕБНА

Интелигентниот систем за помош при возење на Nissan е партнер на кој може да се потпрете и кој секогаш внимава на вас како и оние околу вас.

ТЕСНО МЕСТО ЗА ПАРКИРАЊЕ
ИНТЕЛИГЕНТНА ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ
СТРАНИЧНО ПАРКИРАЊЕ
СТРАНИЧНО ПАРКИРАЊЕ

Не ви оди паркирањето? Израмнете го X- Trail  со паркинг местото и препуштете го управувањето на системот.

ПАРКИРАЊЕ НАЗАД
ПАРКИРАЊЕ НАЗАД

Не мора да ја вртите главата: кога паркирате назад, слободно потпрете се на задната камера.

ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ ЗА НУЖНО СОПИРАЊЕ СО ЗАБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПЕШАЦИ.
ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ ЗА НУЖНО СОПИРАЊЕ СО ЗАБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПЕШАЦИ.

Системот ќе ве предупреди доколку во непосредна близина на возилото забележи препрека или пешак, а доколку има потреба и ќе го забави движењето на возилото.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НЕНАМЕРНО НАПУШТАЊЕ НА СОБРАЌАЈНАТА ЛЕНТА
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НЕНАМЕРНО НАПУШТАЊЕ НА СОБРАЌАЈНАТА ЛЕНТА

Системот ќе ве предупреди доколку несакајќи излезете од сообраќајната лента без да го вклучите трепкачот и со лесно сопирање ќе ве врати во вистинската лента.

ИНТЕЛИГЕНТНО УПРАВУВАЊЕ СО ДОЛГИ СВЕТЛА
ИНТЕЛИГЕНТНО УПРАВУВАЊЕ СО ДОЛГИ СВЕТЛА

Како што налага ситуацијата така и системот ги прилагодува светлата: кога ќе забележи возило од спротивна насока ќе ги собори и по потреба повторно ги подинува.

ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ

Почитувајте ги најновите ограничувања на брзина со автоматско препознавање сообраќајни знаци.

НАДЗОР НА МРТВИОТ АГОЛ
НАДЗОР НА МРТВИОТ АГОЛ

Овој систем ќе ве предупреди доколку забележи возило во мртвиот агол.

Препознавање на објекти во движење
Препознавање на објекти во движење

Со вклучен Around View Monitor системот ќе ве предупреди доколку нешто се движи околу вас како количка или деца.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ  ЗА СООБРАЌАЈОТ ЗАД ВАС
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА СООБРАЌАЈОТ ЗАД ВАС

Системот ќе ве предупреди за секакво движење зад вашето возило кога возите наназад.

ИНТЕЛИГЕНТЕН НАДЗОР НА ПРАВЕЦОТ
ИНТЕЛИГЕНТЕН НАДЗОР НА ПРАВЕЦОТ

Останете мирни при кривини. Овој систем го регулира притисокот на кочниците на секое предно тркало за да го задржите оптималниот правец во свиоците.

ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА НА УДОБНОСТ
ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА НА УДОБНОСТ

Не се грижете за нерамнини ! Овој систем лесно прикочува на нерамнини и возањето го прави поудобно за целото семејство.

ИНТЕЛИГЕНТНО МОТОРНО СОПИРАЊЕ
ИНТЕЛИГЕНТНО МОТОРНО СОПИРАЊЕ

Залепете се во свиокот. Овој систем управува со CVT менувачот во мали свиоци  како сами да управувате со рачниот менувач  така што успорува при влез и забрзува при излез од свиокот.

ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ 4Х4
ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ 4Х4

Го подобрува соединувањето на тркалата со патот и надвор од него. Со помош на компјутер и сензори интелигентниот систем го мери пролизгувањето на тркалата и моментелно го распределува вртежниот момент со што до 50% го насочува на задните тркала.

НОВ СИСТЕМ ЗА ЗАДРЖУВАЊЕ ВО МЕСТО
НОВ СИСТЕМ ЗА ЗАДРЖУВАЊЕ ВО МЕСТО

Кога возилото стои во место, го задржува во таа состојба без да ја држите ногата на сопирачка или да дигнете рачна сопирачка.

ПАМЕТНА СИЛА

ЗГОЛЕМЕТЕ ЈА ВОЗБУДАТА