ЗОШТО NISSAN QASHQAI?

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ НА NISSAN QASHQAI

ШТО ДОБИВАТЕ СО NISSAN PROPILOT
Ја одржува брзината, ја прилагодува брзината на возилото со цел да го задржи безбедното растојание со возилото пред него.*
Сопира, во зависност од ситуацијата на патот, може потполно да сопре и потоа повторно да забрза во сообраќајот.*
Го задржува возилото во сообраќајната лента и ги прати знаците на патот, го управува возилото за да можете постојано да бидете позиционирани на средина од вашата сообраќајна лента.*

 

 

ProPILOT системот е ограничен според способноста. Одговорност е на возачот постојано да биде внимателен, да вози безбедно и да биде подготвен да преземе повеќе контрола врз возилото во секое време. Функцијата на ProPILOT бара внимание и учество на возачот, наменето е за возење по автопат (со одвоени сообраќајни ленти), не е наменето за градско возење.

SUV создаден за градски живот

СИТЕ МОЖНОСТИ ЗА ОПРЕМА НА NISSAN QASHQAI – ПРОНАЈДЕТЕ ГО ИДЕАЛНИОТ ГРАДСКИ SUV ЗА СЕБЕ

Дознајте повеќе

VISIA
VISIA

Веќе од

1.425.380 МКД

 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Филтер против полен
 • Мерач на надворешна температура
 • Осветлување на багажен простор
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Електронска рачна сопирачка
ACENTA
ACENTA

Веќе од

1.505.980 МКД

 • Дополнителна опема VISIA
 • Двозонски автоматски клима уред
 • 17” алуминиумски фелни
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на правецот
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Модуларен под на багажникот
N-CONNECTA
N-CONNECTA

Веќе од 

1.673.380 МКД

 • Дополнителнo на опремата Acenta
 • 18” алуминиумски фелни
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чувствителен на допир во боја
 • 360° Around View Monitor (систем на камери за помош при паркирање)
 • Предни спортски monoform седишта
TEKNA
TEKNA

Веќе од 

1.822.180 МКД

 • Дополнително на опремата N-Connecta
 • 19” алуминиумски фелни
 • LED предни главни светла со AFS состави кои ја следат кривината
 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на седиштата на возачот
 • Кровни носачи во премиум сребрена боја

ПОТРЕБНИ ВИ СЕ ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА NISSAN QASHQAI?

* ProPILOT е систем со ограничени способности. Одговорност е на возачот да остане буден и внимателен, да вози безбедно и да биде подготвен да ја преземе контролата врз возилото во кое било време. Функцијата ProPILOT бара внимание и вклучување на возачот и е наменета само за возење на автопат (со одвоени бариери). Не е наменет за градско возење.

 

** Менито на уредот NissanConnect и гласовното водство не се достапни на македонски јазик. NissanConnect ги поддржува следниве јазици: англиски, француски, германски, италијански, шпански, холандски, португалски, турски, руски, украински, дански, шведски, фински, полски, словачки, чешки, унгарски, грчки. За повеќе информации за NissanConnect и Nissan технологиите, проверете ги правни информации и приватност.