Системот за интелигентната мобилност на Nissan овозможува да се чувствувате посигурни, возбудени и поврзани. Возете со поголема свест, а може да добиете и помош или асистенција кога Ви е потребна. Сè станува полесно, беспрекорно синхронизирано поврзување на светото околу Вас со помош на вашиот компатибилен паметен телефон. Ова е иднината на возењето и е за сите.

ЗАБРЗУВАЊЕ
ЗАБРЗУВАЊЕ

За да ја одржите и прилагодите вашата брзина, да одржите безбедена оддалеченост од возилото пред Вас.

СОПИРАЊЕ
СОПИРАЊЕ

Во густ сообраќај, забрзува да го задржите вашето место во редицата на сообраќајната лента.

 

УПРАВУВАЊЕ
УПРАВУВАЊЕ

Ако останете премногу блиску до линијата, одржува безбедност на средината на твојата сообраќајна лента.

image section

АСИСТЕНЦИЈА НА ПАТОТ

ДОБИЈТЕ ПОМОШ КОГА ВИ Е ПОТРЕБНА

Убаво е да имате опција кога нешто неочекувано би се случило. Новиот Nissan JUKE ви дава опции преку Nissan Intelligent Mobility и презема активности за да Ви помогне да останете надвор од неволји.

АСИСТЕНЦИЈА ЗА ЗАДРЖУВАЊЕ НА ВОЗИЛОТО ВО СООБРАЌАЈНАТА ЛЕНТА
АСИСТЕНЦИЈА ЗА ЗАДРЖУВАЊЕ НА ВОЗИЛОТО ВО СООБРАЌАЈНАТА ЛЕНТА

Останете помеѓу сообраќајните ленти. Кога ознаките на лентата се јасни, Lane Keep Assist (достапната асистенција за останување на сообраќајната лента) може да детектира дали се движите надвор од лентатата, да сопира соодветно и повторно да Ве води на правилното место каде што треба да бидете.

ИНТЕРВЕНЦИЈА ЗА "МРТОВ АГОЛ"
ИНТЕРВЕНЦИЈА ЗА "МРТОВ АГОЛ"

Новиот Nissan JUKE со предупредувањето за "мртов агол" (Blind Spot Warning) внимава на областа на слепите точки и Ве предупредува доколу открие возило околу Вас. Ако не одговорите на предупредувањето, интервенцијата за "мртов агол" може да примени мала сила на сопирање за да Ви помогне да го вратите JUKE на правилната сообраќајна лента.

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ ЗА НОВИОТ NISSAN JUKE

ПОГЛЕДНИ И ПОЧУВСТВУВАЈ ПОВЕЌЕ ОКОЛУ ТЕБЕ

СВЕСНОСТ НА ВОЗАЧОТ

Новиот Nissan JUKE помага преку низа достапни функции кои откриваат движење околу вашето возило, без разлика дали сте паркирани или веќе излезени во сообраќајот.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА СООБРАЌАЈОТ ПОЗАДИ ВАС И ВАШЕТО ВОЗИЛО
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА СООБРАЌАЈОТ ПОЗАДИ ВАС И ВАШЕТО ВОЗИЛО

Не плашете се од паркирањето. Кога возите назад од празно место, достапните сигнали за заден премин во сообраќајот, набљудуваат на задниот дел од вашиот Juke и ќе Ве предупредат доколку детектираат возила на страните околу вас. 

 ИНТЕЛИГЕНТНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД СУДАР НА ПРЕДНИОТ ДЕЛ
ИНТЕЛИГЕНТНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД СУДАР НА ПРЕДНИОТ ДЕЛ

Интелигентното предупредување од судар во предниот дел ги набљудува автомобилите напред кога ќе открие ненадејно забавување пред Вас, Ви асистира и Ви дава предупредување да забавите.

ТЕХНОЛОГИЈА КОЈА ГИ СЛЕДИ ДЕТАЛИТЕ

ЉУБЕЗЕН, СВЕСЕН, ПРЕДУПРЕДУВАЧКИ. ПОДОБРО ВОЗЕЊЕ НА СИТЕ

Новиот Nissan JUKE може да  внимава на сите мали, ситни детали. Од моментално забавување на вашата брзина, сообраќајот кој Ви следи, препознавање на препорачаната брзина, дури и да Ве извести кога би било добро да направите пауза од возењето. Juke внимава на Вас и на сите возачи.

АСИСТЕНЦИЈА ПРЕКУ ВИСОКО СВЕТЛО

Асистенцијата преку високото светло помага при ноќното гледање, додека внимавате на возачите. Автоматски се префрла на предните фарови со слаб зрак кога ќе открие возило пред вас и го враќа повторно големиот висок преден зрак, тогаш кога Ви е потребно.

АСИСТЕНЦИЈА ПРЕКУ ВИСОКО СВЕТЛО
ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИТЕ ЗНАЦИ

Со достапното препознавање на сообраќајните знаци добивате информации за најновите лимити на брзина и Ви се откриваат  сообраќајни знаци додека возите.

 

ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИТЕ ЗНАЦИ
ИНТЕЛИГЕНТНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ВО ВОЗЕЊЕТО

Време за пауза? Интелигентното предупредување во возењето го следи вашиот начин на управување и ако системот открие дека можеби сте уморни и Ви треба пауза Ве предупредува со икона (со изглед на чаша кафе) на вашиот екран.

ИНТЕЛИГЕНТНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ВО ВОЗЕЊЕТО

ВОЗЕТЕ КАКО ПРОФЕСИОНАЛЕЦ

ДИНАМИЧНА ТЕХНОЛОГИЈА ВО ВОЗЕЊЕТО

ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА НА СООБРАЌАЈНА ЛЕНТА
ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА НА СООБРАЌАЈНА ЛЕНТА

Прегрнете ги кривините со управување без напор. Интелигентната контрола на сообраќајната лента ја увидува состојбата и доколку е потребно, може да влијае во сопирањето на секое тркало поединечно, за да Ви помогне непречено управување низ кривините.

ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА НА ВОЗЕЊЕ
ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА НА ВОЗЕЊЕ

Судар? Каков судар? Интелигентната контрола на возењето може автоматски да ги примени сопирачките и да го прилагоди вртежниот момент на моторот за да го изедначи вашето возење, претворајќи ги овие планини во мазни тунели.

ПОМОШ ЗА ТРГНУВАЊЕ ПО НАГОРНИНА
ПОМОШ ЗА ТРГНУВАЊЕ ПО НАГОРНИНА

Кога сте на нерамна површина, Hill Start Assist Ви помага да го спречите возењето наназад. Тој овозможува притисок на сопирачката неколку секунди, што Ви дава доволно време да се префрлите од педалата за сопирање кон забрзувачот.