uvodna

СИЛНИ И МОЌНИ МОТОРИ

МОТОРИ

Перформанси и моќност без компромис. И бензискиот и дизел моторот во новата Micra гарантираат силно забрзување и ниска потрошувачка на гориво со новата Start/Stop технологија.

МОТОРИ
1.0L 71KS

Мотор бензин

 • 71 KS / 52 kW
 • 998 cm3
 • Атмосферски мотор со вбризгување во повеќе точки
 • Норма Euro 6b
ТИП НА ГОРИВО Бензин
ПОТРОШУВАЧКА Од 3.8 L/100KM
ЕМИСИЈА (CO2) 103 g/KM
0.9 TCE 90KS

Бензиски турбомотор

 • 90 KS / 66kW
 • 898 cm3
 • Турбомотор со вбризгување во повеќе точки
 • НормаEuro6b

 

ТИП НА ГОРИВО Бензин
ПОТРОШУВАЧКА Од 3.7 L/100KM
ЕМИСИЈА (CO2) Од 99 g/KM
DCI 90KS

Мотор дизел

 • 90 KS / 66 kW
 • 1461 cm3
 • Турбомотор
 • Норма Euro 6b

 

ТИП НА ГОРИВО Дизел
ПОТРОШУВАЧКА Од 3.1 L/100 KM
ЕМИСИЈА (CO2) Од 85 g/KM

ФАТИ МЕ АКО МОЖЕШ

ПОДВИЖНОСТ И САМОДОВЕРБА

Новата Micra претставува спој на елеганција и подвижност. Со својата цврста каросерија и ексклузивен пакет на технологија за надзор на шасијата новата Micra е подвижна и стабилна што овозможува возбудливо но безбедно возење.

Okretnost photo
Интелигентен систем за надзор на стабилноста во возењето
Интелигентен систем за надзор на стабилноста во возењето

Системот почнува суптилно да сопира за да го намали непријатното движење на горниот дел на телото при движење на возилото по нерамнини со што го направи возењето  за вас и патниците поудобно.

Интелигентен надзор на возење
Интелигентен надзор на возење

Новата Nissan Micra овозможува совладување на свиоци лесно и сигурно. Системот со автоматско сопирање помага да се задржи линијата на движење во свиок.

ДИЗАЈНИРАНА ДО ДЕТАЛИ

ИНТЕЛИГЕНЦИЈА И МОЌНОСТ

Без оглед на намалената зафатнина, моторите во новата Nissan Micra имаат моќ и динамичност. Благодарение на аеродинамичната линија и системот за сопирање, емисијата и потрошувачката на гориво се доведени до најмал степен, за максимално искористување на патувањето.

pamet photo
START & STOP СИСТЕМ
START & STOP СИСТЕМ

Два од три мотори во новата Micra се опремени со Start & Stop системот кој ја намалува потрошувачката кога возилото стои во место; на пример на семафор.

АЕРОДИНАМИЧНА ЛИНИЈА
АЕРОДИНАМИЧНА ЛИНИЈА

Инспирирана од спорски автомобили - не само со надворешен изглед туку и со возни карактеристики кои го одземаат здивот.