ЦЕНИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

Visia

MICRA Visia

ВЕЌЕ ОД *

948.600 ден

Моментално гледате

Pregled
Моќ на моторот 100 KS
Потрошувачка 3.9 - 4.0
Обем на мотор 999
 • 100 KS

 • 3.9 - 4.0

  L/100 KM
 • 999

  cm3

Ваша верзија

MICRA 1.0 VISIA

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  3

 • Обем на мотор (cm3)

  999

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  184

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.0

 • Вид на менувач

  Рачен со 5 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  10,9

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.5 - 4.6
 • Емисија CO2 (g/km)

  105

Управувач

 • Управувач

  Eлектричен серво-управувач со запчеста летва

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  41
 • Min Max

  1060 - 1105
 • Големина на багажниот простор

  244
 • Вкупна должина (mm)

  3999
 • Вкупна ширина (mm)

  1935
 • Вкупна висина (mm)

  1525
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2525

Внатрешност

 • 12V приклучок
 • 2 звучници
 • 4 наслони за глава
 • Bluetooth
 • Аудио систем, радио RDS
 • Возачко седиште подесувано по висина
 • Деллива задна клупа (60:40)
 • Држачи за чаши
 • Електрични стакла напред
 • Клима уред со полен филтер
 • Мек наслон за колено
 • Навлаки на седиштата во црна ткаенина
 • Огледало на возачки и совозачки штитник од сонце
 • Осветлување во багажен простор
 • Патен компјутер
 • Приклучок за USB/i-Pod
 • Сензор на надворешна температура, индикатор за промена на степенот на пренос
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина

Надворешен изглед

 • LED дневни светла
 • Заден спојлер
 • Поклопци на ретровизорот во црна боја, ел. подесиви, рачно преклопливи, со покажувачи на смерот
 • Рачки на задни врати во C столб
 • Рачки на предните врати во црна боја
 • Тонирани стакла
 • Халогенски предни светла
 • Челични фелни 15” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS систем против блокирање на тркалата
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • FEB (Систем за избегнување на фронтален судар )
 • Hill start assist - помош при тргнување на нагорнина
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • По висина подесиви сигурносни појаси напред
 • Резервен клуч
 • Странични воздушни перничиња за возач и совозач

Техника

 • ISS Start/stop систем
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување
 • Ограничувач на брзина
 • Систем за контрола на притисок на пневматици (TPMS)

Safety Пакет 34.100 ден

 • Автоматски долги светла
 • Автоматско вклучување на бришачи
 • Интелигентно нужно сопирање со систем за препознавање на пешаци
 • Сензор за дожд
 • Систем за предупредување на ненамерно излегување од коловозната лента

Металик боја 43.400 ден

 • Металик боја
Acenta

MICRA Acenta

ВЕЌЕ ОД *

985.800 ден

Моментално гледате

Pregled
Моќ на моторот 100 KS
Потрошувачка 3.9 - 4.0
Обем на мотор 999
 • 100 KS

 • 3.9 - 4.0

  L/100 KM
 • 999

  cm3
Моќ на моторот 100 KS
Потрошувачка 4.2 - 5.5
Обем на мотор 999
 • 100 KS

 • 4.2 - 5.5

  L/100 KM
 • 999

  cm3

Ваша верзија

MICRA 1.0 ACENTA

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  3

 • Обем на мотор (cm3)

  999

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  184

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.0

 • Вид на менувач

  Рачен со 5 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  10,9

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.5 - 4.6
 • Емисија CO2 (g/km)

  105

Управувач

 • Управувач

  Eлектричен серво-управувач со запчеста летва

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  41
 • Min Max

  1060 - 1105
 • Големина на багажниот простор

  300
 • Вкупна должина (mm)

  3999
 • Вкупна ширина (mm)

  1743
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2525

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  3

 • Обем на мотор (cm3)

  999

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  177

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.0

 • Вид на менувач

  Автоматски Xtronic CVT менувач

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  13,0

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.9 - 5.1
 • Емисија CO2 (g/km)

  115

Управувач

 • Управувач

  Eлектричен серво-управувач со запчеста летва

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  41
 • Min Max

  1080 - 1124
 • Големина на багажниот простор

  300
 • Вкупна должина (mm)

  3999
 • Вкупна ширина (mm)

  1935
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2525

Внатрешност

 • 12V приклучок
 • 4 звучници
 • 4 наслони за глава
 • 5” Drive Assist TFT заслон на инструмент таблата
 • Apple CarPlay - пресликување со Apple iPhone
 • Bluetooth
 • Аудио систем, радио, RDS со 7” екран чуствителен на допир
 • Возачко седиште подесувано по висина
 • Деллива задна клупа (60:40)
 • Држачи за чаши
 • Електрични стакла напред
 • Клима уред со полен филтер
 • Команди на управувачот за темпомат, аудио уред и патен компјутер
 • Мек наслон за колено
 • Навлаки на седиштето во сиво-црна ткаенина со шевови
 • Огледало на возачки и совозачки штитник од сонце
 • Осветлување во багажен простор
 • Патен компјутер
 • Приклучок за USB/i-Pod
 • Рачка на менувачот, управувач, вентилациски отвори со сатен сива декорација
 • Сензор на надворешна температура, индикатор за промена на степенот на пренос
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Хромирани внатрешни рачки

Надворешен изглед

 • LED дневни светла
 • Заден спојлер
 • Поклопци на ретровизорите во боја на возилото
 • Рачки на задни врати во C столб
 • Рачки на предни врати во боја на возилото
 • Тонирани стакла
 • Халогенски предни светла
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS систем против блокирање на тркалата
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • FEB (Систем за избегнување на фронтален судар )
 • Hill start assist - помош при тргнување на нагорнина
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • По висина подесиви сигурносни појаси напред
 • Резервен клуч
 • Странични воздушни перничиња за возач и совозач

Техника

 • ISS Start/stop систем
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување
 • Ограничувач на брзина
 • Систем за контрола на притисок на пневматици (TPMS)
 • Темпомат

Внатрешност

 • 12V приклучок
 • 4 звучници
 • 4 наслони за глава
 • 5” Drive Assist TFT заслон на инструмент таблата
 • Apple CarPlay - пресликување со Apple iPhone
 • Bluetooth
 • Аудио систем, радио, RDS со 7” екран чуствителен на допир
 • Возачко седиште подесувано по висина
 • Деллива задна клупа (60:40)
 • Држачи за чаши
 • Електрични стакла напред
 • Клима уред со полен филтер
 • Команди на управувачот за темпомат, аудио уред и патен компјутер
 • Мек наслон за колено
 • Навлаки на седиштето во сиво-црна ткаенина со шевови
 • Огледало на возачки и совозачки штитник од сонце
 • Осветлување во багажен простор
 • Патен компјутер
 • Приклучок за USB/i-Pod
 • Рачка на менувачот, управувач, вентилациски отвори со сатен сива декорација
 • Сензор на надворешна температура, индикатор за промена на степенот на пренос
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Хромирани внатрешни рачки

Надворешен изглед

 • LED дневни светла
 • Заден спојлер
 • Поклопци на ретровизорите во боја на возилото
 • Рачки на задни врати во C столб
 • Рачки на предни врати во боја на возилото
 • Тонирани стакла
 • Халогенски предни светла
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS систем против блокирање на тркалата
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • FEB (Систем за избегнување на фронтален судар )
 • Hill start assist - помош при тргнување на нагорнина
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • По висина подесиви сигурносни појаси напред
 • Резервен клуч
 • Странични воздушни перничиња за возач и совозач

Техника

 • ISS Start/stop систем
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување
 • Ограничувач на брзина
 • Систем за контрола на притисок на пневматици (TPMS)
 • Темпомат

16” алуминиумски фелни 27.900 ден

 • 16" Алуминиунски фелни

Safety Пакет 34.100 ден

 • Автоматски долги светла
 • Автоматско вклучување на бришачи
 • Интелигентно нужно сопирање со систем за препознавање на пешаци
 • Магленки
 • Сензор за дожд
 • Систем за предупредување на ненамерно излегување од коловозната лента

Автоматска клима + Интелигентен клуч 27.900 ден

 • Автоматска клима
 • Интелегентен клуч

Задни паркинг сензори + задна камера за паркирање 21.700 ден

 • Задна камера за паркирање
 • Задни паркинг сензори

Металик боја 43.400 ден

 • Металик боја

Навигација 21.700 ден

 • Nissan Connect

Надворешна персонализација Pack (Сина/Портокалова/Црна/Chrome) 46.500 ден

 • 16” неперсонализирани алуминиумски фелни
 • Поклопци на ретровизорот
 • Странични лајсни и лајсни на браниците во боја на пакетот

Предни светла за магла + затемнети задни стакла 21.700 ден

 • Затемнети задни стакла
 • Предни светла за магла

16” алуминиумски фелни 27.900 ден

 • 16" Алуминиунски фелни

Safety Пакет 34.100 ден

 • Автоматски долги светла
 • Автоматско вклучување на бришачи
 • Интелигентно нужно сопирање со систем за препознавање на пешаци
 • Магленки
 • Сензор за дожд
 • Систем за предупредување на ненамерно излегување од коловозната лента

Автоматска клима + Интелигентен клуч 27.900 ден

 • Автоматска клима
 • Интелегентен клуч

Задни паркинг сензори + задна камера за паркирање 21.700 ден

 • Задна камера за паркирање
 • Задни паркинг сензори

Металик боја 43.400 ден

 • Металик боја

Навигација 21.700 ден

 • Nissan Connect

Надворешна персонализација Pack (Сина/Портокалова/Црна/Chrome) 46.500 ден

 • 16” неперсонализирани алуминиумски фелни
 • Поклопци на ретровизорот
 • Странични лајсни и лајсни на браниците во боја на пакетот

Предни светла за магла + затемнети задни стакла 21.700 ден

 • Затемнети задни стакла
 • Предни светла за магла
N-Connecta

MICRA N-Connecta

ВЕЌЕ ОД *

1.029.200 ден

Моментално гледате

Pregled
Моќ на моторот 100 KS
Потрошувачка 3.9 - 4.0
Обем на мотор 999
 • 100 KS

 • 3.9 - 4.0

  L/100 KM
 • 999

  cm3
Моќ на моторот 100 KS
Потрошувачка 4.3
Обем на мотор 999
 • 100 KS

 • 4.3

  L/100 KM
 • 999

  cm3
Моќ на моторот 100 KS
Потрошувачка 4.2 - 4.5
Обем на мотор 999
 • 100 KS

 • 4.2 - 4.5

  L/100 KM
 • 999

  cm3

Ваша верзија

MICRA 1.0 N-CONNECTA

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  3

 • Обем на мотор (cm3)

  999

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  184

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.0

 • Вид на менувач

  Рачен со 5 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  10,9

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.5 - 4.6
 • Емисија CO2 (g/km)

  105

Управувач

 • Управувач

  Eлектричен серво-управувач со запчеста летва

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  41
 • Min Max

  1060 - 1105
 • Големина на багажниот простор

  300
 • Вкупна должина (mm)

  3999
 • Вкупна ширина (mm)

  1935
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2525

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  3

 • Обем на мотор (cm3)

  999

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  195

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.0

 • Вид на менувач

  Рачен со 5 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,9

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5
 • Емисија CO2 (g/km)

  114

Управувач

 • Управувач

  Eлектричен серво-управувач со запчеста летва

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  41
 • Min Max

  1095 - 1124
 • Големина на багажниот простор

  300
 • Вкупна должина (mm)

  3999
 • Вкупна ширина (mm)

  1935
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2525

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  3

 • Обем на мотор (cm3)

  999

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  177

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.0

 • Вид на менувач

  Автоматски Xtronic CVT менувач

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  13,0

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.9 - 5.1
 • Емисија CO2 (g/km)

  112

Управувач

 • Управувач

  Eлектричен серво-управувач со запчеста летва

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  41
 • Min Max

  1080 - 1124
 • Големина на багажниот простор

  300
 • Вкупна должина (mm)

  3999
 • Вкупна ширина (mm)

  1935
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2525

Внатрешност

 • 12V приклучок
 • 4 звучници
 • 4 наслони за глава
 • 5” Drive Assist TFT заслон на инструмент таблата
 • Apple CarPlay - пресликување со Apple iPhone
 • Bluetooth
 • Nissan Connect систем за навигација со CD MP3 читач
 • Автоматски клима уред
 • Амбиентално осветлување пред менувачот
 • Аудио систем, радио, RDS со 7” екран чуствителен на допир
 • Возачко седиште подесувано по висина
 • Деллива задна клупа (60:40)
 • Држачи за чаши
 • Електрични стакла напред
 • Команди на управувачот за темпомат, аудио уред и патен компјутер
 • Мек наслон за колено
 • Навлаки на седиштето во сиво-црна ткаенина со шевови
 • Огледало на возачки и совозачки штитник од сонце
 • Осветлување во багажен простор
 • Патен компјутер
 • Приклучок за USB/i-Pod
 • Рачка на менувачот, управувач, вентилациски отвори со сатен сива декорација
 • Сензор на надворешна температура, индикатор за промена на степенот на пренос
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Управувач обложен со кожа
 • Хромирани внатрешни рачки

Надворешен изглед

 • 16" Алуминиунски фелни
 • LED дневни светла
 • Електрично преклопливи ретровизори со функција за греење и LED покажувачи на смерот
 • Заден спојлер
 • Затемнети задни стакла
 • Поклопци на ретровизорите во боја на возилото
 • Предни светла за магла
 • Рачки на задни врати во C столб
 • Рачки на предни врати во боја на возилото
 • Тонирани стакла
 • Халогенски предни светла
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS систем против блокирање на тркалата
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • FEB (Систем за избегнување на фронтален судар )
 • Hill start assist - помош при тргнување на нагорнина
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • По висина подесиви сигурносни појаси напред
 • Резервен клуч
 • Странични воздушни перничиња за возач и совозач

Техника

 • DAB - Дигитално радио
 • ISS Start/stop систем
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување
 • Ограничувач на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за контрола на притисок на пневматици (TPMS)
 • Темпомат

Внатрешност

 • 12V приклучок
 • 4 звучници
 • 4 наслони за глава
 • 5” Drive Assist TFT заслон на инструмент таблата
 • Apple CarPlay - пресликување со Apple iPhone
 • Bluetooth
 • Nissan Connect систем за навигација со CD MP3 читач
 • Автоматски клима уред
 • Амбиентално осветлување пред менувачот
 • Аудио систем, радио, RDS со 7” екран чуствителен на допир
 • Возачко седиште подесувано по висина
 • Деллива задна клупа (60:40)
 • Држачи за чаши
 • Електрични стакла напред
 • Команди на управувачот за темпомат, аудио уред и патен компјутер
 • Мек наслон за колено
 • Навлаки на седиштето во сиво-црна ткаенина со шевови
 • Огледало на возачки и совозачки штитник од сонце
 • Осветлување во багажен простор
 • Патен компјутер
 • Приклучок за USB/i-Pod
 • Рачка на менувачот, управувач, вентилациски отвори со сатен сива декорација
 • Сензор на надворешна температура, индикатор за промена на степенот на пренос
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Управувач обложен со кожа
 • Хромирани внатрешни рачки

Надворешен изглед

 • 16" Алуминиунски фелни
 • LED дневни светла
 • Електрично преклопливи ретровизори со функција за греење и LED покажувачи на смерот
 • Заден спојлер
 • Затемнети задни стакла
 • Поклопци на ретровизорите во боја на возилото
 • Предни светла за магла
 • Рачки на задни врати во C столб
 • Рачки на предни врати во боја на возилото
 • Тонирани стакла
 • Халогенски предни светла
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS систем против блокирање на тркалата
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • FEB (Систем за избегнување на фронтален судар )
 • Hill start assist - помош при тргнување на нагорнина
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • По висина подесиви сигурносни појаси напред
 • Резервен клуч
 • Странични воздушни перничиња за возач и совозач

Техника

 • DAB - Дигитално радио
 • ISS Start/stop систем
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување
 • Ограничувач на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за контрола на притисок на пневматици (TPMS)
 • Темпомат

Внатрешност

 • 12V приклучок
 • 4 звучници
 • 4 наслони за глава
 • 5” Drive Assist TFT заслон на инструмент таблата
 • Apple CarPlay - пресликување со Apple iPhone
 • Bluetooth
 • Nissan Connect систем за навигација со CD MP3 читач
 • Автоматски клима уред
 • Амбиентално осветлување пред менувачот
 • Аудио систем, радио, RDS со 7” екран чуствителен на допир
 • Возачко седиште подесувано по висина
 • Деллива задна клупа (60:40)
 • Држачи за чаши
 • Електрични стакла напред
 • Команди на управувачот за темпомат, аудио уред и патен компјутер
 • Мек наслон за колено
 • Навлаки на седиштето во сиво-црна ткаенина со шевови
 • Огледало на возачки и совозачки штитник од сонце
 • Осветлување во багажен простор
 • Патен компјутер
 • Приклучок за USB/i-Pod
 • Рачка на менувачот, управувач, вентилациски отвори со сатен сива декорација
 • Сензор на надворешна температура, индикатор за промена на степенот на пренос
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Управувач обложен со кожа
 • Хромирани внатрешни рачки

Надворешен изглед

 • 16" Алуминиунски фелни
 • LED дневни светла
 • Електрично преклопливи ретровизори со функција за греење и LED покажувачи на смерот
 • Заден спојлер
 • Затемнети задни стакла
 • Поклопци на ретровизорите во боја на возилото
 • Предни светла за магла
 • Рачки на задни врати во C столб
 • Рачки на предни врати во боја на возилото
 • Тонирани стакла
 • Халогенски предни светла
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS систем против блокирање на тркалата
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • FEB (Систем за избегнување на фронтален судар )
 • Hill start assist - помош при тргнување на нагорнина
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • По висина подесиви сигурносни појаси напред
 • Резервен клуч
 • Странични воздушни перничиња за возач и совозач

Техника

 • DAB - Дигитално радио
 • ISS Start/stop систем
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување
 • Ограничувач на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за контрола на притисок на пневматици (TPMS)
 • Темпомат

Bose Personal аудио систем 37.200 ден

 • Bose Personal аудио систем

LED предни светла 37.200 ден

 • LED предни светла

Safety Пакет 31.000 ден

 • Автоматски долги светла
 • Автоматско вклучување на бришачи
 • Интелигентно нужно сопирање со систем за препознавање на пешаци
 • Сензор за дожд
 • Систем за предупредување на ненамерно излегување од коловозната лента

Интелигентен клуч 21.700 ден

 • Интелегентен клуч

Металик боја 43.400 ден

 • Металик боја

Надворешна персонализација Pack (Сина/Портокалова/Црна/Chrome) 31.000 ден

 • Поклопци на ретровизорот
 • Странични лајсни и лајсни на браниците во боја на пакетот

Надворешна персонализација Pack plus (Сина/Портокалова/Црна/Chrome) 37.200 ден

 • 17” персонализирани алуминиумски фелни во боја на пакетот
 • Надворешна персонализација Pack

Пакет 360 v.2 43.400 ден

 • Around view монитор
 • AVM Камера 360

Пакет 360 v.1 43.400 ден

 • Around view монитор
 • AVM Камера 360

Bose Personal аудио систем 37.200 ден

 • Bose Personal аудио систем

LED предни светла 37.200 ден

 • LED предни светла

Safety Пакет 31.000 ден

 • Автоматски долги светла
 • Автоматско вклучување на бришачи
 • Интелигентно нужно сопирање со систем за препознавање на пешаци
 • Сензор за дожд
 • Систем за предупредување на ненамерно излегување од коловозната лента

Интелигентен клуч 21.700 ден

 • Интелегентен клуч

Металик боја 43.400 ден

 • Металик боја

Надворешна персонализација Pack (Сина/Портокалова/Црна/Chrome) 31.000 ден

 • Поклопци на ретровизорот
 • Странични лајсни и лајсни на браниците во боја на пакетот

Надворешна персонализација Pack plus (Сина/Портокалова/Црна/Chrome) 37.200 ден

 • 17” персонализирани алуминиумски фелни во боја на пакетот
 • Надворешна персонализација Pack

Пакет 360 v.2 43.400 ден

 • Around view монитор
 • AVM Камера 360

Пакет 360 v.1 43.400 ден

 • Around view монитор
 • AVM Камера 360

Bose Personal аудио систем 37.200 ден

 • Bose Personal аудио систем

LED предни светла 37.200 ден

 • LED предни светла

Safety Пакет 31.000 ден

 • Автоматски долги светла
 • Автоматско вклучување на бришачи
 • Интелигентно нужно сопирање со систем за препознавање на пешаци
 • Сензор за дожд
 • Систем за предупредување на ненамерно излегување од коловозната лента

Интелигентен клуч 21.700 ден

 • Интелегентен клуч

Металик боја 43.400 ден

 • Металик боја

Надворешна персонализација Pack (Сина/Портокалова/Црна/Chrome) 31.000 ден

 • Поклопци на ретровизорот
 • Странични лајсни и лајсни на браниците во боја на пакетот

Надворешна персонализација Pack plus (Сина/Портокалова/Црна/Chrome) 37.200 ден

 • 17” персонализирани алуминиумски фелни во боја на пакетот
 • Надворешна персонализација Pack

Пакет 360 v.2 43.400 ден

 • Around view монитор
 • AVM Камера 360

Пакет 360 v.1 43.400 ден

 • Around view монитор
 • AVM Камера 360
Tekna

MICRA Tekna

ВЕЌЕ ОД *

1.122.200 ден

Моментално гледате

Pregled
Моќ на моторот 100 KS
Потрошувачка 3.9 - 4.0
Обем на мотор 999
 • 100 KS

 • 3.9 - 4.0

  L/100 KM
 • 999

  cm3
Моќ на моторот 117 KS
Потрошувачка 4.3
Обем на мотор 999
 • 117 KS

 • 4.3

  L/100 KM
 • 999

  cm3
Моќ на моторот 100 KS
Потрошувачка 4.2 - 4.5
Обем на мотор 999
 • 100 KS

 • 4.2 - 4.5

  L/100 KM
 • 999

  cm3

Ваша верзија

MICRA 1.0 TEKNA

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  3

 • Обем на мотор (cm3)

  999

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  184

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.0

 • Вид на менувач

  Рачен со 5 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  10,9

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.5 - 4.6
 • Емисија CO2 (g/km)

  105

Управувач

 • Управувач

  Eлектричен серво-управувач со запчеста летва

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  41
 • Min Max

  1060 - 1105
 • Големина на багажниот простор

  300
 • Вкупна должина (mm)

  3999
 • Вкупна ширина (mm)

  1935
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2525

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  3

 • Обем на мотор (cm3)

  999

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  195

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.0

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,9

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5
 • Емисија CO2 (g/km)

  114

Управувач

 • Управувач

  Eлектричен серво-управувач со запчеста летва

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  41
 • Min Max

  1095 - 1124
 • Големина на багажниот простор

  300
 • Вкупна должина (mm)

  3999
 • Вкупна ширина (mm)

  1935
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2525

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  3

 • Обем на мотор (cm3)

  999

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  177

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.0

 • Вид на менувач

  Автоматски Xtronic CVT менувач

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  13,0

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.9 - 5.1
 • Емисија CO2 (g/km)

  112

Управувач

 • Управувач

  Eлектричен серво-управувач со запчеста летва

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  41
 • Min Max

  1080 - 1124
 • Големина на багажниот простор

  300
 • Вкупна должина (mm)

  3999
 • Вкупна ширина (mm)

  1935
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2525

Внатрешност

 • 12V приклучок
 • 5 наслони за глава
 • 5” Drive Assist TFT заслон на инструмент таблата
 • Apple CarPlay - пресликување со Apple iPhone
 • Bluetooth
 • BOSE Personal аудио систем: 6 звучници (2 звучници со наслон за глава на возачот)
 • Nissan Connect систем за навигација со CD MP3 читач
 • Автоматски клима уред
 • Амбиентално осветлување пред менувачот
 • Аудио систем, радио, RDS со 7” екран чуствителен на допир
 • Возачко седиште подесувано по висина
 • Деллива задна клупа (60:40)
 • Држачи за чаши
 • Електрични стакла напред
 • Задни сензори и задна камера за паркирање
 • Интелигентен клуч + start/stop копче
 • Команди на управувачот за темпомат, аудио уред и патен компјутер
 • Мек наслон за колено
 • Навлаки на седиштето во сиво-црна ткаенина со шевови
 • Огледало на возачки и совозачки штитник од сонце
 • Осветлување во багажен простор
 • Патен компјутер
 • Приклучок за USB/i-Pod
 • Рачки за кочницата за паркирање обложени со кожа
 • Рачки на менувачот обложени со декорирана кожа
 • Сензор на надворешна температура, индикатор за промена на степенот на пренос
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Управувач обложен со кожа
 • Хромирани внатрешни рачки

Надворешен изглед

 • 17” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Електрично преклопливи ретровизори со функција за греење и LED покажувачи на смерот
 • Заден спојлер
 • Затемнети задни стакла
 • Поклопци на ретровизорите во боја на возилото
 • Предни светла за магла
 • Рачки на задни врати во C столб
 • Рачки на предни врати во боја на возилото
 • Тонирани стакла
 • Халогенски предни светла
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS систем против блокирање на тркалата
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • FEB (Систем за избегнување на фронтален судар )
 • Hill start assist - помош при тргнување на нагорнина
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • По висина подесиви сигурносни појаси напред
 • Резервен клуч
 • Странични воздушни перничиња за возач и совозач

Техника

 • DAB - Дигитално радио
 • ISS Start/stop систем
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување
 • Интелигентно нужно кочење со систем за препознавање на пешаци
 • Ограничувач на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за контрола на притисок на пневматици (TPMS)
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Темпомат

Внатрешност

 • 12V приклучок
 • 5 наслони за глава
 • 5” Drive Assist TFT заслон на инструмент таблата
 • Apple CarPlay - пресликување со Apple iPhone
 • Bluetooth
 • BOSE Personal аудио систем: 6 звучници (2 звучници со наслон за глава на возачот)
 • Nissan Connect систем за навигација со CD MP3 читач
 • Автоматски клима уред
 • Амбиентално осветлување пред менувачот
 • Аудио систем, радио, RDS со 7” екран чуствителен на допир
 • Возачко седиште подесувано по висина
 • Деллива задна клупа (60:40)
 • Држачи за чаши
 • Електрични стакла напред
 • Задни сензори и задна камера за паркирање
 • Интелигентен клуч + start/stop копче
 • Команди на управувачот за темпомат, аудио уред и патен компјутер
 • Мек наслон за колено
 • Навлаки на седиштето во сиво-црна ткаенина со шевови
 • Огледало на возачки и совозачки штитник од сонце
 • Осветлување во багажен простор
 • Патен компјутер
 • Приклучок за USB/i-Pod
 • Рачки за кочницата за паркирање обложени со кожа
 • Рачки на менувачот обложени со декорирана кожа
 • Сензор на надворешна температура, индикатор за промена на степенот на пренос
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Управувач обложен со кожа
 • Хромирани внатрешни рачки

Надворешен изглед

 • 17” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Електрично преклопливи ретровизори со функција за греење и LED покажувачи на смерот
 • Заден спојлер
 • Затемнети задни стакла
 • Поклопци на ретровизорите во боја на возилото
 • Предни светла за магла
 • Рачки на задни врати во C столб
 • Рачки на предни врати во боја на возилото
 • Тонирани стакла
 • Халогенски предни светла
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS систем против блокирање на тркалата
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • FEB (Систем за избегнување на фронтален судар )
 • Hill start assist - помош при тргнување на нагорнина
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • По висина подесиви сигурносни појаси напред
 • Резервен клуч
 • Странични воздушни перничиња за возач и совозач

Техника

 • DAB - Дигитално радио
 • ISS Start/stop систем
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување
 • Интелигентно нужно кочење со систем за препознавање на пешаци
 • Ограничувач на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за контрола на притисок на пневматици (TPMS)
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Темпомат

Внатрешност

 • 12V приклучок
 • 5 наслони за глава
 • 5” Drive Assist TFT заслон на инструмент таблата
 • Apple CarPlay - пресликување со Apple iPhone
 • Bluetooth
 • BOSE Personal аудио систем: 6 звучници (2 звучници со наслон за глава на возачот)
 • Nissan Connect систем за навигација со CD MP3 читач
 • Автоматски клима уред
 • Амбиентално осветлување пред менувачот
 • Аудио систем, радио, RDS со 7” екран чуствителен на допир
 • Возачко седиште подесувано по висина
 • Деллива задна клупа (60:40)
 • Држачи за чаши
 • Електрични стакла напред
 • Задни сензори и задна камера за паркирање
 • Интелигентен клуч + start/stop копче
 • Команди на управувачот за темпомат, аудио уред и патен компјутер
 • Мек наслон за колено
 • Навлаки на седиштето во сиво-црна ткаенина со шевови
 • Огледало на возачки и совозачки штитник од сонце
 • Осветлување во багажен простор
 • Патен компјутер
 • Приклучок за USB/i-Pod
 • Рачки за кочницата за паркирање обложени со кожа
 • Рачки на менувачот обложени со декорирана кожа
 • Сензор на надворешна температура, индикатор за промена на степенот на пренос
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Управувач обложен со кожа
 • Хромирани внатрешни рачки

Надворешен изглед

 • 17” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Електрично преклопливи ретровизори со функција за греење и LED покажувачи на смерот
 • Заден спојлер
 • Затемнети задни стакла
 • Поклопци на ретровизорите во боја на возилото
 • Предни светла за магла
 • Рачки на задни врати во C столб
 • Рачки на предни врати во боја на возилото
 • Тонирани стакла
 • Халогенски предни светла
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS систем против блокирање на тркалата
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • FEB (Систем за избегнување на фронтален судар )
 • Hill start assist - помош при тргнување на нагорнина
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • По висина подесиви сигурносни појаси напред
 • Резервен клуч
 • Странични воздушни перничиња за возач и совозач

Техника

 • DAB - Дигитално радио
 • ISS Start/stop систем
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување
 • Интелигентно нужно кочење со систем за препознавање на пешаци
 • Ограничувач на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за контрола на притисок на пневматици (TPMS)
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Темпомат

LED предни светла 37.200 ден

 • LED предни светла

Кожни седишта 55.800 ден

 • Седишта обложени со кожа (црна / сива)

Металик боја 43.400 ден

 • Металик боја

Надворешна персонализација Pack (Портокалова/Црна/Chrome) 31.000 ден

 • Поклопци на ретровизорот
 • Странични лајсни и лајсни на браниците во боја на пакетот

Надворешна персонализација Pack plus (Портокалова/Црна/Chrome) 37.200 ден

 • 17” персонализирани алуминиумски фелни во боја на пакетот
 • Надворешна персонализација Pack

Надворешна персонализација Pack ultimate 2 21.700 ден

 • Делумична налепница на поклопот на моторот и кровот (Црна /Сребрена и Портокалова)

Надворешна персонализација Pack ultimate 3 21.700 ден

 • Налепници на поклопот на моторот и кровот (Црна и Црна)

Пакет 360 31.000 ден

 • Around view монитор
 • AVM Камера 360

LED предни светла 37.200 ден

 • LED предни светла

Кожни седишта 55.800 ден

 • Седишта обложени со кожа (црна / сива)

Металик боја 43.400 ден

 • Металик боја

Надворешна персонализација Pack (Портокалова/Црна/Chrome) 31.000 ден

 • Поклопци на ретровизорот
 • Странични лајсни и лајсни на браниците во боја на пакетот

Надворешна персонализација Pack plus (Портокалова/Црна/Chrome) 37.200 ден

 • 17” персонализирани алуминиумски фелни во боја на пакетот
 • Надворешна персонализација Pack

Надворешна персонализација Pack ultimate 2 21.700 ден

 • Делумична налепница на поклопот на моторот и кровот (Црна /Сребрена и Портокалова)

Надворешна персонализација Pack ultimate 3 21.700 ден

 • Налепници на поклопот на моторот и кровот (Црна и Црна)

Пакет 360 31.000 ден

 • Around view монитор
 • AVM Камера 360

LED предни светла 37.200 ден

 • LED предни светла

Кожни седишта 55.800 ден

 • Седишта обложени со кожа (црна / сива)

Металик боја 43.400 ден

 • Металик боја

Надворешна персонализација Pack (Портокалова/Црна/Chrome) 31.000 ден

 • Поклопци на ретровизорот
 • Странични лајсни и лајсни на браниците во боја на пакетот

Надворешна персонализација Pack plus (Портокалова/Црна/Chrome) 37.200 ден

 • 17” персонализирани алуминиумски фелни во боја на пакетот
 • Надворешна персонализација Pack

Надворешна персонализација Pack ultimate 2 21.700 ден

 • Делумична налепница на поклопот на моторот и кровот (Црна /Сребрена и Портокалова)

Надворешна персонализација Pack ultimate 3 21.700 ден

 • Налепници на поклопот на моторот и кровот (Црна и Црна)

Пакет 360 31.000 ден

 • Around view монитор
 • AVM Камера 360