ДИЗАЈН

Футуристички дизајн

ARIYA е беспрекорен одраз на новата визија на Nissan. Наместо бројни контури, тој е украсен со само една хоризонтална линија. LED светлата се вклучуваат во ноќта и се невидливи преку ден. Совршена завршна обработка! Нов светлосен знак што го осветлува патот напред.

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ВО ВОЗЕЊЕТО

Возете на свој начин

Бидете безгрижни. Систем за помош при возење кое ви дава различно ниво на контрола на возилото. Сообраќаен метеж? Возилото прво би ви помогнало. Тесен простор за паркирање? Препуштете го паркирањето на Nissan ARIYA.

ПРОПИЛОТ
ПРОПИЛОТ

Намалете го стресот. Системот ProPILOT со навигација Navi-врска, ви помага да возите во сообраќаен метеж и ве одржува да се движите во центарот на сообраќајните ленти.

ПРОПИЛОТ ПАРКИРАЊЕ
ПРОПИЛОТ ПАРКИРАЊЕ

Притиснете го копчето ProPILOT Park, сместете се удобно и препуштете го паркирањето на Nissan ARIYA.

HEAD-UP НАСЛОН ЗА ГЛАВА
HEAD-UP НАСЛОН ЗА ГЛАВА

Најважните информации се секогаш во видното поле на возачот. Проверете ја брзината на возење, упатствата за системот за навигација или пристапот до поставките на системот ProPILOT.

ПОВРЗАНОСТ

Поврзете се со новиот свет

Широки двојни екрани и ”haptic” команди се само дел од она што ве очекува. Дали сакате да пристапите до омилените апликации директно од екранот пред вас? Едноставно e, само  допрете. Дали сакате да слушате музика од вашата колекција? Само побарајте.

АМАЗОН АLEXA
АМАЗОН АLEXA

Благодарение на вградената функција Amazon Alexa, можете гласовно да ја контролирате репродукцијата на музика, да побарате добри места за кафе или пак да управувате со карактеристиките на вашиот паметен дом.

Напредно планирање на маршутата
Напредно планирање на маршутата

Планирајте го вашето патување со напредната услуга Route Planner. Одберете правци и станици за полнење.

AПЛИКАЦИЈА NISSAN
AПЛИКАЦИЈА NISSAN

Останете поврзани со вашиот Nissan ARIYA. Запознајте го вашето возило преку апликацијата Nissan, која e сè попаметна од ден на ден.

СПЕЦИФИКАЦИЈА

Вистински Nissan ARIYA, наменет токму за вас

Прилагодете се на своите потреби.Постојат два капацитети на батерии и три вида погон, вклучително и погон на сите тркала e-4ORCE.

ARIYA 63 kWh
ARIYA 63 kWh

Нова генерација на технологија за секојдневно возење и семејни патувања.

ARIYA 87 kWh
ARIYA 87 kWh

Подолг опсег за возење надвор од град.

ARIYA e-4ORCE 63 kWh
ARIYA e-4ORCE 63 kWh

Погонот на сите 4 тркала ќе ја зголеми вашата безбедност.

ARIYA e-4ORCE 87 kWh
ARIYA e-4ORCE 87 kWh

Моќност, перформанси и опсег.

Nissan ARIYA e-4ORCE 87 kWh Перформанси
Nissan ARIYA e-4ORCE 87 kWh Перформанси

Непобедлива комбинација од перформанси и технологија. Врвно искуство во возењето.

Споредба на верзиите

Nissan Ariya

БАТЕРИЈА И ПОЛНЕЊЕ

 

  ARIYA 63 kWh ARIYA 87 kWh ARIYA e-4ORCE 63 kWh ARIYA e-4ORCE 87 kWh ARIYA e-4ORCE 87 kWh перформанси

КАПАЦИТЕТ ЗА БАТЕРИЈА

63 kWh употреблива - 65 kWh вкупно

87 kWh употреблива - 90 kWh вкупно

63 kWh употреблива - 65 kWh вкупно

87 kWh употреблива - 90 kWh вкупно

87 kWh употребливо - 90 kWh вкупно

DС  полнач со најголема моќност

до 130 kW до 130 kW до 130 kW до 130 kW до 130 kW

 

КАРАКТЕРИСТИКИ & ПОГОН

 

  ARIYA 63 kWh ARIYA 87 kWh ARIYA e-4ORCE 63 kWh ARIYA e-4ORCE 87 kWh ARIYA e-4ORCE 87 kWh перформанси

ЕЛЕКТРИЧЕН МОТОР

Еден

Еден

Двоен

Двоен

Двоен

ПОСТИГНУВАЊЕ

до 360 km (WLTP - мешано)

до 500 km (WLTP - мешано)

до 340 km (WLTP - мешано)

до 460 km (WLTP - мешано)

до 400 km (WLTP - мешано)

Енергија (KW)

160 178 205 225 290

ВРТЕЖЕН МОМЕНТ (NM)

300 300 560 600 600

АЦЕЛЕРАЦИЈА (0-100 km /h)

7.5s 7.6s 5.9s 5.7s 5.1s

МАКСИМАЛНА БРЗИНА

160 km/h 160 km/h 200 km/h 200 km/h 200 km/h

 

ДИМЕНЗИИ

 

  ARIYA 63 kWh ARIYA 87 kWh ARIYA e-4ORCE 63 kWh ARIYA e-4ORCE 87 kWh ARIYA e-4ORCE 87 kWh перформанси

ВКУПНА ДОЛЖИНА (ММ)

4,595 4,595 4,595 4,595 4,595

ВКУПНА ШИРИНА (ММ)

1,850 1,850 1,850 1,850 1,850

ВКУПНА ВИСИНА (ММ)

1,660 1,660 1,660 1,660 1,660

 

ТЕЖИНА И КАПАЦИТЕТ

 

  ARIYA 63 kWh ARIYA 87 kWh ARIYA e-4ORCE 63 kWh ARIYA e-4ORCE 87 kWh ARIYA e-4ORCE 87 kWh перформанси

ТЕЖИНА НА ВОЗИЛО (Т)

1.8t до 2.3t 1.8t до 2.3t 1.8t до 2.3t 1.8t до 2.3t 1.8t до 2.3t

ОБЕМ НА БАГАЖЕН ПРОСТОР 

468 L 468 L 415 L 415 L 415 L

 

 

Наведените вредности се однесуваат на батерија со капацитет од 63kWh (ARIYA) и 87kWh (ARIYA E-4ORCE). Времето на полнење зависи од условите за полнење, вклучувајќи ги типот и условите на полначот, температурата на батеријата и температурата на околината на точката на полнење. Наведените времиња за брзо полнење се однесуваат на полнење со полначот CHAdeMO. Nissan ARIYA е дизајниран за скоро секој вид патување во вашиот секојдневен живот и е опремен со безбедносни системи кои ја штитат батеријата при чести брзи полнења за краток временски период. Времето потребно за дополнително брзо полнење може да биде подолго ако безбедносните системи се активираат поради температурата на батеријата.

 

ЧЕКОР ВО СВЕТОТ НА NISSAN

Ве интересира една од верзиите на Nissan Ariya? Следете ги новостите за нашиот најнов електричен купе-кросовер и бидете меѓу првите што ќе го најавуваат доаѓањето на Nissan ARIYА.