ПАМЕТНО ВОЗЕЊЕ НИЗ ЖИВОТОТ СО NISSAN

ПАМЕТНО ВОЗЕЊЕ НИЗ ЖИВОТОТ

ПАМЕТНО ВОЗЕЊЕ

Nissan Intelligent Mobility

NISSAN ИНТЕЛИГЕНТНА МОБИЛНОСТ

НОВА ДЕФИНИЦИЈА НА НАЧИНОТ НА КОЈ СЕ ДВИЖИМЕ

Замислете возење и ново доживување: возење со повеќе возбудувања, самодоверба и поврзаност со светот околу вас. Тоа е интелигентната мобилност на Nissan која стана реалност во Nissan возилата кои може уште денес да ги возите : возила кои сами се паркираат, следат се што се случува околу вас и интервенираат како не би имале несакани ситуации. Замислете ја блиската иднина со автомобили кои учаат едни од други и електрични возила кои се полнат при возење, без жици кои би пречеле. Nissan интелигентна мобилност, но и многу други технологии, се дел од иднината.

 

НОВА ДЕФИНИЦИЈА НА НАЧИНОТ НА КОЈ СЕ ДВИЖИМЕ  video
Замислете ја иднината во 2040 - та.

ВОЗИМЕ ЗАЕДНО

NISSAN ИНТЕЛИГЕНТНО ВОЗЕЊЕ

Наскоро ќе имате автомобил кој при возење го одстранува стресот и го остава само задоволството. Ќе може сам да ве "собере", и вози низ сообраќајниот метеж и сам паркира. Со едно притискање на копче , ќе ја превземе контролата врз управувачот. Дури ќе може да комуницира со другите автомобили и пешаци. Nissan веќе сега ги тестира автомобилите за автономно возење, што значи дека оваа револуционерна технологија е блиска реалност.

НОВИОТ NISSAN LEAF ГО ПРАВАТ СЕКОЕ ВОЗЕЊЕ ПОУДОБНО

Со новата технологија на Nissan интелигентна мобилност, новиот Nissan Leaf возењето го прави поудобно и без стрес. Технологијата Pro PILOT управува наместо вас: контролира брзина, одржува правец и го сопира автомобилот. Со Pro PILOT park секое паркирање е лесно, само притиснете копче и и гледајте како вашиот Nissan Leaf сам паркира.

КАКО ДА ВОЗИТЕ СО НАДЧОВЕЧКИ СЕТИЛА

Многу Nissan автомобили веќе се опремени со технологии кои внимаваат на вас, следат ситуации, а во некои ситуации реагираат  за да го релаксираат вашиот ден.

ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ ЗА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД ЕВЕНТУАЛЕН ФРОНТАЛЕН СУДИР
ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ ЗА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД ЕВЕНТУАЛЕН ФРОНТАЛЕН СУДИР

Го следи автомобилот пред вас и ве предупредува да ја намалите брзината пред да разберете што го успорува сообраќајот.

ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА ЗА НАДЗОР НА МРТВИОТ АГОЛ
ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА ЗА НАДЗОР НА МРТВИОТ АГОЛ

Престројте се сигурно. Овој систем го забележува автомобилот во мртвиот агол и доколку започнете со престројување ве враќа во почетната насока.

ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ КОЈ НЕ ДОЗВОЛУВА НАПУШТАЊЕ НА СООБРАЌАЈНАТА  ЛЕНТА
ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ КОЈ НЕ ДОЗВОЛУВА НАПУШТАЊЕ НА СООБРАЌАЈНАТА ЛЕНТА

Доколку несакајќи почнете да поминувате преку сообраќајната линија, ве враќа во вашата лента.

ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ ЗА ИЗБЕГНУВАЊЕ СУДИР ПРИ ДВИЖЕЊЕ НАЗАД
ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ ЗА ИЗБЕГНУВАЊЕ СУДИР ПРИ ДВИЖЕЊЕ НАЗАД

Просторот зад вас го надгледува и автоматски  сопира доколку забележи предмети кои вие не сте ги виделе.

ИНТЕЛИГЕНТЕН AROUND VIEW МОНИТИР
ИНТЕЛИГЕНТЕН AROUND VIEW МОНИТИР

Немате место за паркирање ? Сега имате поглед од птичја перспектива на целата околина и може се да видите што не сте го забележиле.

 

ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА НА БЕЗБЕДНО РАСТОЈАНИЕ
ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА НА БЕЗБЕДНО РАСТОЈАНИЕ

Секогаш го одржува соодветното и безбедно растојание.

ЗАЕДНО СОЗДАВАМЕ ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА

ИНТЕЛИГЕНТНА МОЌ

Nissan LEAF е најпродаван електричен автомобил на светот со нова сила која сакате да ја постигнете зад управувачот. Nissan LEAF од почеток е најдобар од било кој друг автомобил бидејќи моментално постигнува 100 % вртежен момент без емисија, а со доволно возбудување при возење. Nissan е на  водечка позиција во сегментот на електрични возила, а тоа  значи дека сме посветени на проширување на понудата со нулта емисија, со што овозможуваме чиста енергија низ целиот свет.

ИНТЕЛИГЕНТНА МОЌ photo
ИНТЕЛИГЕНТНА МОЌ Kartice inovacije 50
ИКОНА НА NISSAN ИНТЕЛИГЕНТНАТА МОБИЛНОСТ
Nissan Интелигентна Мобилност

Simply amazing. Возете било каде, возете далеку и понесете се што ви е потребно со новиот Nissan Leaf.

ИНТЕЛИГЕНТНА МОЌ Kartice inovacije 50
УЖИВАЈТЕ ВО ВОЗЕЊЕТО
РАЗБУДЕТЕ ГИ СЕТИЛАТА
УЖИВАЈТЕ ВО ВОЗЕЊЕТО

E - Pedal овозможува со еден нежен чекор да го забрзате , успорите или да го запрете вашиот автомобил. Само отпуштете ја папучата и се активира автоматско регенеративно сопирање и притиснете ја за да забрзате, во зависност од брзината. Може да го задржите возилото/запрете возилото на нагорнина без да притискате на сопирачката.

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА НА ВОЗБУДУВАЊА
НОВА ГЕНЕРАЦИЈА НА ВОЗБУДУВАЊА

Nissan во 2018 е прв јапонски производител на автомобили кој учествува во трките на Формула Е, FIA натпреварување на болиди со електричен погон. Тоа иновативно натпреварување претставува вистинска платформа за претставување на интелигентната мобилност - стратегија со која Nissan во три чекори сака да го смени начинот на кој ги возиме автомобилите, што ги движи и како ги интегрираме во општеството.